Idei utile pentru organizarea eficienta a biroului

Unul dintre cele mai bune sfaturi de gestionare a timpului este de a lucra de la un birou curat, si intr-un spatiu de lucru organizat.

Unul dintre cele mai bune sfaturi de gestionare a timpului este de a lucra de la un birou curat, si intr-un spatiu de lucru organizat. Incearca sa ai un singur element in fata ta ori de cate ori este posibil.

Multi oameni cred ca lucreaza mai eficient intr-un mediu de lucru dezordonat, cu un birou aglomerat. Cu toate acestea, fiecare studiu realizat cu acesti oameni arata ca, atunci cand sunt fortati sa-si curete mediul de lucru pentru a avea o singura sarcina in fata lor, productivitatea lor se dubleaza.

Foloseste spatii de depozitare adecvate!

Asigura-te ca materialele de birou sunt pe deplin stocate dar la indemana. Vei descoperi ca nimic nu este mai distructiv pentru eficienta, decat inceperea programului de munca si apoi intreruperea unei sarcini din cauza lipsei de pregatire sau de aprovizionare corespunzatoare.

Doteaza-ti biroul cu spatii de depozitare – bibliorafturi, mape, dosare, dar si tavi pentru organizare. Foloseste suporturi speciale pentru pixuri si creioane!

Untitled 1

Din punct de vedere psihologic, un birou aglomerat ofera feedback vizual subconstient care va intareste perceptia ca sunteti dezorganizat. Aceasta conduce la distragerea continua, pe masura ce ochii si atentia ta se indreapta de la un element la altul.

Aranjarea hartiilor si a documentelor pe categorii si culori in folii de plastic si mape, te ajuta sa obtii o claritate care este esentiala pentru a atinge capacitatea maxima de concentare.


Achizitioneaza produse speciale pentru birou!

Pentru a economisi timp si bani incearca sa achizitionezi tot ce iti trebuie pentru organizarea biroului, din magazinele online. Un site dedicat articolelor de birou este Arhi Design, unde vei gasi produsele necesare pentru depozitarea eficienta a dosarelor si a articolelor necesare oricarui birou. Nu uita sa cumperi o agenda pe care sa o ai la indemana zilnic, in care sa iti notezi toate ideile si informatiile utile.


Evita deplasarea!

Aseaza obiectele pe care le accesezi frecvent, cum ar fi telefonul, instrumentele de scris si agenda, pe partea dominanta, astfel incat sa nu te intinzi constant peste birou.

In timp ce te uiti la aceste articole, gandeste-te la ceea ce utilizezi in fiecare zi.

Consumabilele de birou pe care le utilizezi in mod frecvent pot ramane pe partea de sus a biroului, iar cele pe care le folosesti mai rar ar trebui asezate intr-un sertar. Asigura-te ca ai in fata tot ceea ce este necesar cand incepi ziua de lucru. Deplasarea de la birou pentru a lua o agrafa sau capse suplimentare pot rupe concentrarea, ceea ce va face sa petreci mai mult timp reorientandu-te atunci cand te asezi iar la birou.


Organizeaza sertarele pentru dosare si accesorii!

Cand te uiti in sertarele biroului, trebuie sa existe o organizare clara a fiecarui compartiment si a continutului sau. Pastreaza consumabilele de birou intr-un singur sertar pentru un acces facil, si acele articole personale intr-un sertar separat. Poate fi o idee buna sa investesti intr-un organizator de sertar pentru elemente mici, cum ar fi agrafe, capse, etc.


Pastreaza biroul curat!



Odata ce ai petrecut timpul pentru a dezvolta un sistem de organizare mai bun pentru birou, ultimul lucru pe care doresti sa-l faci este sa-l scapi de sub control. Reorganizarea biroului ar putea dura cateva ore, insa daca iti aloci ceva timp in fiecare zi sau saptamana pentru a pastra ordinea, a reduce aglomerarea si a pune documentele in suporturi, poti scapa de acest stres privind dezordinea.

Inainte de a pleca acasa dupa o zi de munca, arunca o privire pe birou, si gandeste-te cum te veti simti a doua zi cand te vei aseza la un birou curat si bine organizat.

Nu exista pagini in aceasta sectiune
Contul meu Caută 0 lei