blog 12

Quilling - Arta relaxarii

Paseste in taramul creativitatii si al relaxarii prin quilling!

Cunoscuta si sub denumirea de filigranarea hartiei sau arta de a rula hartia, tehnica quilling este o activitate creativa ce isi trage radacinile din Egiptul Antic. Ulterior, incepand cu secolul XVI a aparut si in Europa, preponderent in Italia si Franta, fiind folosita indeosebi de calugarii renascentisti ce o foloseau adesea pentru a decora obiectele de cult.

Pe vremuri, doamnele din inalta societate foloseau aceasta tehnica pentru a crea lucrari remarcabile ce le ajutau sa decoreze diverse obiecte din casa: suporturi pentru lumanari, cutii pentru bijuterii, rame pentru tablouri, cosulete, etc. Secolul XXI ne gaseste cufundati in tot felul de activitati creative si interactive ce ne scot din cotidian. Dintr-o dorinta avida de cunoastere a sinelui interior, multi dintre noi descopera indeletniciri ce scot la suprafata talentul, rabdarea, tenacitatea si creativitatea.



Bazandu-ne pe cele mentionate mai sus, putem intradevar afirma ca tehnica quilling este folosita mai mult ca o forma de terapie prin arta, o modalitatea de exprimare si relaxare ce te elibereaza de tensiuni sau emotii negative.

Materialele necesare tehnicii quilling


Pentru confectionarea lucrarilor realizate prin aceasta tehnica veti avea nevoie de urmatoarele materiale:

Tinand cont ca nivelul de indemanare pe care aceasta tehnica il presupune este unul ridicat, Arhi Design iti propune un set quilling care contine toate instrumentele de baza necesare acestei activitati.




Cum procedam pentru a obtine modelele dorite?


  1. Rasuceste benzile de hartie in jurul acului de quilling. Introdu spirala de hartie in cercul ales de pe sablon si las-o sa se desfaca. Pastreaza forma circulara, lipind capatul fasiei cu lipici. Creeaza mai multe modele folosind aceeasi tehnica.

  2. Pentru un design mai complex foloseste un desen.

  3. Asambleaza elementele obtinute intre ele cu lipici astfel incat sa obtii designul dorit.


Forme ce pot fi obtinute prin tehnica quilling



Cerc

Rasuceste fasia de hartie pe acul de quilling. Introdu fasia intr-un cerc din sablon si las-o sa se decontracteze. Lipeste capatul cu lipici.


Lacrima

Realizeaza un cerc prin tehnica mentionata anterior si trage mijlocul lui spre un capat. Preseaza capatul opus cu ajutorul degetului mare si al aratatorului si asftel vei obtine o lacrima.



Frunza

Realizeaza o forma de cerc lejera si preseaza-o la capete. Trage de ambele capete si alungeste-le astfel incat sa obtii forma unei frunze.



Forme geometrice

Plecand de la un cerc poti obtine lejer diverse forme geometrice: triunghi, patrat, dreptunghi sau romb. Da frau liber imaginatiei si joaca-te cu cercurile din fasii obtinute cu ajutorul sablonului.

Contul meu Caută 0 lei