blog 10

Pasiunea mea, pictura!


Daca citesti aceste randuri, cu siguranta esti un pasionat de pictura caruia ii place sa insire culorile pe infinite coli albe astfel incat la sfarsit sa obtina un desen artistic.


Exprimarea laturii creative isi are radacinile inca din copilarie, atunci cand unele lucruri vin din instinct. Ne amintim cu drag de peretii desenati cu creioane colorate, de asfaltul incarcat cu desene din creta sau de foile intregi pictate cu propriile maini acoperite de acuarele.

Terapeutii in domeniu sustin faptul ca odata cu trecerea timpului si transformarea copilului intr-un adult, partea creativa se pierde si uitam sa ne exprimam prin arta.


Daca te incadrezi in categoria "nepriceputilor" la desen, iti recomandam sa arunci o privire peste desenele realizate in gimnaziu. Vei descoperi unele picturi pe care nu le mai recunosti si care, cu siguranta, te vor surprinde.

In timp ce multi privesc pictura ca pe un beneficiu in reducerea stresului, altii o ridica la rang de arta si o considera un mod valoros de a petrece timpul. Adevarul este ca pictura imbina perfect terapia cu pasiunea.

Asadar, daca esti pe "cararea" unui pictor in devenire, cu siguranta esti in cautarea unor recomandari si trucuri utile ce te vor ajuta sa creezi desene inedite.


Roata culorilor


Inainte de a cheltui o avere pe nenumarate cutii de acuarele este extrem de important sa intelegi importanta culorilor. Roata culorilor reprezinta o diagrama ce contine atat culorile primare cat si cele secundare. Culorile tertiare sunt o combinatie intre cele 2 formule coloristice.


De retinut insa ca roata culorilor nu se rezuma doar la cele 6 culori mentionate anterior. Ea contine nuante si tonuri diferite obtinute prin combinarea altor culori.

Schema culorilor imparte diagrama in 2 jumatati: nuante calde si nuante reci. Nuantele calde contin culori de la rosu, portocaliu, galben la verde deschis, in timp ce nuantele reci se intind de la verde inchis, bleu, albastru la violet.


Pictura cu acuarela


Tehnica picturii in acuarela poate parea pentru multi o metoda dificila de a isi exprima creativitatea pe foaie, acest lucru datorandu-se faptului ca acuarelele sunt mai greu de controlat decat acrilicele si imposibil de corectat. Dat fiind faptul ca nu sunt permise corecturile, acuarelele sunt folosite indeosebi de pictorii profesionisti.


Avantajele picturii in acuarela pe care incepatorii ar trebui sa le ia in calcul.


Pentru o pictura reusita, iti recomandam urmatoarele produse Arhi Design: acuarela Giotto 12 culori, set pensule 12 buc. si bloc desen A3 Acuarela.



Pictura cu acrilice

Daca esti incepator in "ale picturii", iti recomandam ca inainte de a sari in oceanul acuarelelor, sa dai o raita prin "raionul" de acrilice.


Caracteristicile acrilicelor


La Arhi Design gasesti Tempera Giotto Acrylic 12 culori ce asigura o putere mare de acoperire intr-un singur strat. Culorile sunt vibrante si pot fi folosite si fara apa.

Recomandari: Spalati pensulele imediat dupa folosire! Odata uscata, vopseaua acrilica nu mai poate fi indepartata de pe pensule.

Din categoria vopselelor cu uscare rapida, acoperire si aderenta buna fac parte si urmatoarele produse: Tempera WATERCOLOR, Tempera Giotto 7 buc si Tempera Giotto borcan 500 ml.

Contul meu Caută 0 lei