blog 15

Agenda punctata - Dotted journal

O cafea, o agenda si un pix e tot ce ai nevoie pentru a iti incepe ziua in liniste.

"Lasa-ma sa-mi verific agenda" probabil este una dintre cele mai intalnite expresii ale zilelor noastre. Nu e nicidecum un raspuns evaziv, insa majoritatea persoanelor raman la ideea ca o foaie si un pix sunt cele mai grozave si utile modalitati de organizare a timpului chiar si in anul 2021.

5 motive sa folosesti o agenda

Cu toate ca scrisul de mana este amenintat de era tehnologica, inca mai sunt o multime de "adepti" ai acestui fenomen care ar fi pacat sa se piarda. Asadar, daca esti una dintre persoanele careia inca ii place scrisul de mana, probabilitatea de a avea deja o agenda este foarte mare.

Totusi, daca agenda nu face parte din lucrurile de care te inconjori in fiecare zi, noi iti dam 5 motive pentru a "adopta" un astfel de instrument:



Agenda punctata - Dotted journal Ce este si cum se foloseste?

Agendele punctate au crescut destul de mult in popularitate in ultimii ani, in mare parte datorita liniaturii speciale care lasa loc pentru creativitate si imaginatie.

Deseori agendele sau carnetele cu liniatura punctata sunt asociate cu termenul de bullet journal - un jurnal al obiectivelor, structurat si schitat cat mai simplu si organizat. Ideea unei file punctate te ajuta sa iti vizionezi mult mai clar obiectivele, schitele, desenele, etc.

Pasionatii de bujo (bullet journaling) dezvolta o relatie deosebita cu handlettering-ul sau desenul, de aici si atractia pentru aceste carnete "simple", fara pagini numerotate, calendare sau harti.

Cum alegi notebook-ul potrivit?


Inainte de a te decide asupra unui caiet de notite/agende punctate este extrem de important sa ai in vedere instrumentele de scris pe care le vei folosi, astfel incat hartia caietului sa fie cat mai potrivita.

De exemplu, daca esti adeptul markerelor colorate si al evidentiatoarelor, acest carnet de notite A5, Optimus, de la Arhi Design poate fi alegerea potrivita. Este disponibil in format A5 si cuprinde 160 pagini realizate din hartie offset, calitate superioara de 70 g/mp.

Hartia de 70 g/mp este potrivita si pentru creioane colorate, pixuri cu gel sau stilouri. Este o hartie usor rigida, nu foarte fragila, potrivita pentru marea majoritate a instrumentelor de scris.



Contul meu Caută 0 lei