blog 14

Arta Caligrafiei - Arta scrisului frumos de mana


blog 17

Literalmente caligrafia reprezinta "arta scrisului frumos de mana". Provenit din grecescul "kalligraphia" care inseamna "scriere frumoasa" ("kalli - frumos", "graphia - scriere"), caligrafia dateaza inca din perioada epocii de piatra cand au fost descoperite diferite simboluri ce reprezentau obiecte si intamplari.

Ulterior in jurul anului 3500 i.HR., in Egiptul Antic a fost descoperita scrierea hieroglifica folosita indeosebi de preotii egipteni la ceremoniile funerare.

Arta scrisului frumos de mana sau "metoda scrierii frumoase" a fost insa dezvoltata de chinezi care au combinat interpretarea sensului literar cu arta pur vizuala.

Aceasta arta nu presupune doar un scris estetic,"un scris cu aspect placut". Caligrafia artistica consta in respectarea unor reguli estetice clare, bazate pe forma cuvintelor, grosimea si inaltimea literelor care au scopul de a conferi textului expresivitate si creativitate.

Cum alegem instrumentele potrivite pentru caligrafie?

Conform specialistilor in domeniu, atat instrumentele de scris cat si cerneala si hartia sunt elemente esentiale pentru scrierea artistica.

  
 

Pot fi seturile de caligrafie un cadou util?

De cele mai multe ori toate aceste elemente care ajuta la practicarea caligrafiei se reunesc intr-un set. Majoritatea seturilor de scris au un finisaj vintage, inspirat din antichitate, ce va incanta cu siguranta orice pasionat de caligrafie. Asadar, daca iti doresti sa suprinzi pe cineva cu un cadou inedit, Arhi Design are solutia!


Set Caligrafie - Time Travel

Acest Set Caligrafie -Time Travel ne suprinde placut cu o colectie vasta de accesorii destinate caligrafiei.

Toate piesele par desprinse din trecutul antic unde pana era folosita pe post de penita iar pergamentul tinea locul agendelor de azi. Setul poate fi un cadoul inedit chiar si pentru iubitorii de "frumos" care isi doresc o decoratiune de birou ce va atrage toate privirile celor din jur.



Set Cadou Caligrafie cu Agenda si Pana cu Penita

Calimara cu cerneala neagra, pana de scris cu penita si agenta cu hartie pergament nu lipsesc din acest set inedit care ne transpune intr-o lume de vis.

Toate accesoriile acestui Set Caligrafie cu Agenda si Pana cu Penita ne intorc in timp cu secole, si ne ajuta sa ne desfatam in voie simtul artistic.

Ca totul sa fie plin de misticism, accesoriile vin intr-o cutie neagra, eleganta desprinsa parca din povestile gotice narate de Anne Rice.

Contul meu Caută 0 lei