blog 6

Top 5 Cele mai Bune Ghiozdane pentru Scoala

Daca esti in cautarea unui ghiozdan ergonomic, usor si de o calitate superioara, acesta este locul potrivit pentru a iti incepe cumparaturile. Odata cu inceperea anului scolar, tot mai multi parinti se lovesc de problema alegerii rechizitelor, implicit a noului ghiozdan. In timp ce unii opteaza pentru modele mari si incapatoare, altii cauta ghiozdane mici, ergonomice, care sa fie confortabile si usor de transportat. Analizand mai multe modele existente pe piata, venim in ajutorul vostru cu un ghid care te va ajuta sa alegi ghiozdanul potrivit pentru scolarul familiei.


Cum alegi modelul potrivit?


Dimensiunea


Dimensiunile ghiozdanului sunt strans legate de grupa de varsta a copilului. Daca esti parintele unui prescolar, atunci ar trebui sa iei in calcul un model de dimensiuni mai mici, intrucat numarul rechizitelor necesare va fi redus. In cazul in care ne raportam la elevii din clasele primare si liceu, ghiozdanul trebuie sa fie incapator si confortabil.





Conform specialistilor, in momentul in care alegem un model trebuie sa tinem cont de urmatoarele indicatii:


Greutatea


Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un ghiozdan este greutatea acestuia. Un model necorespunzator poate pune presiune si poate afecta coloana copilului tau. Luand in considerare rechizitele care vor fi in interior, un ghiozdan trebuie sa cantareasca cu 15% mai putin decat greutatea elevului. Asadar, pentru un copil care are o greutate de 35 kg, ghiozdanul ar trebui sa cantareasca pana in 6 kg. Analizand ultimii ani, am putea confirma faptul ca modelele troller beneficiaza de o popularitate destul de mare in randul copiilor. Ghiozdanul pe roti ii fereste pe elevi de dureri de umeri si de spate. Cu toate astea, nu toti elevii opteaza pentru un astfel de model, considerand ca nu este la fel de ergonomic si usor de depozitat in banci ca cel clasic.


Tipul bretelelor


Pentru ca greutatea ghiozdanului sa fie distribuita uniform, produsul trebuie sa fie echipat cu 2 bretele reglabile pentru a il putea aseza in pozitia cea mai confortabila pentru copil. Unele modele sunt prevazute cu bretele in jurul pieptului si bazinului pentru o pozitionare mai fixa. Bretelele trebuie fixate dupa dimensiunile elevului, avand rolul de a prelua o parte din greutatea ghiozdanului. Totodata, bretelele late si buretate se asaza mai usor pe umerii elevilor, protejandu-i de presiunea greutatii.





Tipul materialului


Tinand cont de faptul ca este un produs ce va fi folosit zilnic, recomandarea noastra este sa optati pentru un model confectionat dintr-un material rezistent precum poliesterul sau nailonul. Alege un material impermeabil care sa nu permita deteriorarea rechizitelor! Suprafata posterioara a produsului este indicat sa fie confectionata dintr-un material buretat, oferindu-le astfel elevilor o experienta cat mai confortabila.


Numarul de compartimente


Un rol esential in alegerea unui ghiozdan o reprezinta numarul de compartimente. Atat numarul cat si tipul de compartimente va diferi in functie de varsta elevului. In comparatie cu un elev de liceu ce necesita un model cu mai multe compartimente, inclusiv un compartiment pentru laptop sau tableta, un elev in clasele primare poate avea un ghiozdan cu unul sau maxim 2 compartimente pentru rechizite si 2 buzunare pentru diverse recipiente. Asadar, tinand cont de necesitatile elevului, puteti alege modele cu 1, 2, 3 sau chiar 4 compartimente.




Modele recomandate de Arhi Design


Ghiozdan gradinita


Fie ca esti in cautarea unui ghiozdan usor si confortabil, fie ca iti doresti sa achizitionezi un model cu un design atractiv care sa fie pe placul prichindelului ce urmeaza sa mearga la gradinita, la Arhi Design gasesti ghiozdan gradinita, model girafa sau pinguin echipat cu un compartiment incapator pentru rechizite si un buzunar frontal pentru apa si gustare. Ghiozdanul este realizat dintr-un material textil si vine prevazut cu bretele ce se regleaza in functie de dimensiunile copilului.


Ghiozdan Fete Fluturi


Un alt model ergonomic, de data asta insa pentru scolarii mai mari este modelul cu fluturi pentru fete disponibil in culoarea mov. Ghiozdanul este realizat dintr-un material durabil si impermeabil ce are ca rol protejarea rechizitelor si articolelor scolare. Este prevazut cu 4 compartimente si 2 buzunare laterale. Rucsacul are spatele si bretelele buretate pentru a fi transportat usor.


Ghiozdan Scoala, Motive Traditionale


Acest model are un design deosebit cu motive traditionale. Este confectionat dintr-un material textil rezistent la utilizari zilnice. Pentru un plus de confort, produsul este echipat cu 2 bretele late si buretate care se ajusteaza in functie de cerintele elevului. Cele 3 compartimente spatioase ajuta la o buna organizare a rechizitelor. Pentru transportul recipientelor cu apa, puteti folosi cele 2 buzunare laterale cu plasa si cauciuc.


Ghiozdan/Rucsac Laptop, Maro


Ghiozdan pentru laptop prevazut cu 2 compartimente principale, 3 buzunare interioare si 4 exterioare. Unul dintre compartimente este dotat cu 1 buzunar incapator compatibil cu laptop-uri cu diagonala de 17 inch. Bretelele sunt ajustabile si se regleaza in functie de preferintele fiecarei persoane. Unul dintre buzunarele exterioare este prevazut cu fermoar, la celalalt inchiderea realizandu-se cu magnet.


Rucsac/Ghiozdan ergonomic M@x


Un alt ghiozdan care iti va fi cu siguranta pe plac este acest model unisex cu 2 compartimente cu buzunar frontal. Produsul este suficient de incapator, fiind o achizitie buna atat pentru scoala cat si pentru activitati sportive sau calatorii. Bretelele sunt reglabile, astfel incat ghiozdanul sa poata fi transportat mai usor. Materialul din care e fabricat ghiozdanul este impermeabil, asftel incat toate lucrurile tale nu vor fi deteriorate din cauza ploii.

Contul meu Caută 0 lei