blog 9

Metode de preventie a raspandirii COVID-19 la locul de munca


Anul 2020 - un an desprins parca din romanele lui Kafka, marcat de o criza fara precedent cauzata de pandemie, cu o economie tinuta pe perfuzii.

Aceasta "lebada neagra" a anului 2020 asa cum o numesc specialistii a generat o criza ce a avut un impact negativ asupra multor companii. In timp ce unele au pus lacatele pe usi, altele au preferat sa-si continue activitatea de la birou, respectand cu strictete metodele de prevenire si atenuare a infectiei COVID-19 la locul de munca, urmand recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Anul 2020 a fost si anul in care termenul "remote" castiga notorietate la nivel international. Specialistii estimeaza ca anul 2021 va inregistra o crestere de 60% pentru joburile remote. Cu avantaje pro si contra, munca de acasa nu este totusi pe placul tuturor si mare parte dintre angajati lucreaza in departamente a caror activitate ramane strans legata de sediu. Pentru acestia, nicio metoda de siguranta pentru prevenirea raspandirii coronavirusului nu este exagerata.


Cum sa iti protejezi angajatii la birou?


Pentru a limita cat mai mult raspandirea noului coronavirus, atat angajatii cat si angajatorii sunt obligati sa respecte normele impuse de igiena si distantare. Angajatii care impart acelasi birou clar au nevoie de masuri practice!


Solutii dezinfectante


Este recomandata folosirea solutiilor dezinfectante pe baza de alcool atat pentru dezinfectarea mainilor cat si pentru igienizarea biroului si a obiectelor cu care intrati in contact.



Pentru dezinfectarea mainilor recomandam Hygienium Antibacterian gel de la Arhi Design. Cu un puternic efect bactericid, gelul distruge bacteriile si virusii in proportie de 99.9%.


Pentru igienizarea biroului si a obiectelor ce va inconjoara si pe care le atingeti in mod frecvent, Arhi Design va propune o solutie eficienta ce nu ar trebui sa lipseasca din niciun birou.


Hygienium dezinfectant multisuprafete are o putere mare de distrugere a bacteriilor si virusilor. Este recomandat pentru curatarea, dezinfectarea si igienizarea atat a birourilor cat si a obiectelor sanitare plasate in spatii publice sau private.

Asigurati-va ca toate produsele folosite contin o concentratie de alcool de minim 60% si sunt prevazute cu AVIZ BIOCID eliberat de Ministerul Sanatatii!


Dozatoare si dispensere pentru dezinfectanti


Atat dozatoarele cat si dispenserele pentru servetele au devenit extrem de populare in ultimii ani. Multe dintre institutiile statului si companiile ramase pe piata aleg sa faciliteze sau sa elimine contactul pe care angajatii il pot avea cu diverse obiecte din firma.


Dozatoarele automate cu senzor fie pentru sapun lichid, fie pentru dezinfectant au pus stapanire pe majoritatea spatiilor publice sau private. De aplaudat! Nu mai exista expunere pe termen lung la microbi.


Un astfel de dozator automat cu senzor pentru gel dezinfectant asigura igiena maxima, minimizand riscul contaminarii. Dozatorul este prevazut cu un senzor cu infrarosu ce detecteaza miscare si elibereaza cantitatea corespunzatoare de lichid.


Mastile de protectie - un "must-have" al momentului



Catalogate drept un simbol al pandemiei COVID-19, mastile de protectie au inceput sa se regaseasca pe lista obiectelor fara de care nu putem iesi din casa. Alegere unei masti de protectie nu e asa usoara precum pare. Sunt o multime de optiuni pe piata, ceea ce face decizia, una deloc usoara. Aveti mai jos 3 tipuri de masti pe care le puteti achizitiona de pe www.arhidesign.ro.


Cu un grad ridicat de filtrare, >94%, masca din clasa FFP2 ofera un nivel inalt de protectie impotriva virusilor si a bacteriilor. Prevazuta cu 3 straturi si 3 pliuri, masca constituie o bariera eficace de filtrare, protejand impotriva inhalarii prafului, aburilor si altor particule prezente in mediul inconjurator. Cele 3 straturi ale produsului sunt dispuse astfel:


  1. Stratul interior - realizat din fire netesute din polipropilena - absoarbe umiditatea.

  2. Stratul intermediar - realizat dintr-un material filtrant - actioneaza ca o bariera impotriva virusilor.

  3. Stratul exterior - cel colorat - realizat dintr-un material tratat cu substante speciale - protejeaza si previne patrunderea bacteriilor in tractul respirator.



Comparativ cu modelul prezentat anterior care este prevazut din 3 straturi, masca de protectie KN95 are la interior 5 straturi indepedente fabricate din nano-materiale de densitate mare, ne-tesute, ce asigura protectia cailor respiratorii oferind de asemenea posibilitatea unei respiratii usoare. Ofera un grad de protectie FFP2/KN95. Intercepteaza aerosolii, particulele de praf sau polenul si blocheaza pana la 95% dintre particulele de 0,3 micrometri.

  • Masca reutilizabila din bumbac


O varianta mai putin costisitoare insa la fel de populara ca cele 2 modele de mai sus o reprezinta masca reutilizabila confectionata din bumbac 100%. Desi nu este recunoscuta ca fiind un dispozitiv medical cu filtre speciale integrate, tipul acesta de masca asigura filtrarea particulelor de praf grosier, particule solide netoxice si a celor lichide nevolatile. Comparativ cu modelele de unica folosinta, aceast tip de masca poate fi spalata dupa fiecare utilizare. La Arhi Design gasiti masca neagra reutilizabila bumbac confectionata cu 2 straturi, disponibila in marime universala.


Echipamente de dezinfectie, decontaminare si igienizare


Anul 2020 a adus popularitate nu doar in randul mastilor si a dezinfectantior pe baza de alcool dar si in randul echipamentelor de dezinfectie, decontaminare si igienizare, un loc fruntas obtinandu-l lampile dezinfectante cu ultraviolete si Ozon.

Companiile au luat cu asalt stocurile de lampi bacericide, utilizandu-le preponderent in birourile in care lucreaza mai multi angajati.

Lampile dezinfectante sunt folosite pentru eliminarea microorganismelor cum ar fi virusii, bacteriile, funghi, drojdiile si mucegaiurile. Datorita radiatiei UV-C ce declanseaza reactii fotochimice, aerul din incapere ramane dezinfectat si igienizat un timp indelungat.

Cu toate acestea exista insa multe necunoscute privind acest gen de echipament - unde si cum o folosim?

Igienizarea cu lampa UV a incaperii unde angajatii isi desfasoara activitatea este alegerea ideala pentru orice angajator care nu vrea sa aloce prea mult timp si efort in procesul de dezinfectare.



Asadar, daca te-ai decis sa-ti achzitionezi un astfel de echipament, Lampa dezinfectanta cu ultraviolete si Ozon UVC003- 150W poate fi solutia optima pentru sterilizarea suprafetelor de pana la 80mp.

Atentie! Acest model emite si ozon, un gaz eficient in sterilizarea aerului si suprafetelor, dar iritant si extrem de periculos pentru sanatate. In acest caz, este recomandata aerisirea incaperilor in care a fost folosita lampa, pentru aproximativ 30 minute.

Igiena adecvata la locul de munca este o recomandare generala, dar importanta unei dezinfectari si a unei sterilizari cat mai temeinice iese la iveala in momentele de criza. Cu solutiile de mai sus si cu alte recomandari venite din partea specialistilor, ai sansa de a asigura un spatiu de lucru mult mai sigur pentru tine si angajatii tai.

Contul meu Caută 0 lei