blog 16

Jurnalul meu secret - un jurnal al gandurilor

Rolul unui jurnal este acela de a ne gazdui pentru o lunga perioada de timp sau poate chiar pe viata gandurile, ideile, secretele sau chiar cele mai mari temeri ale noastre.

Conform psihologilor, scrisul intr-un jurnal are o mare importanta terapeutica fiind extrem de important sa-ti asterni gandurile si emotiile pe hartie, pentru a le gestiona mai usor si a-ti limpezi mintea.

Agenda A5 nedatata, Diamond Line FLORAL propusa de Arhi Design poate fi un bun "pastrator"al experientelor, planurilor si visurilor tale. Pe paginile sale poti stabili obiective si poti descrie cum progreseaza realizarea lor.

Daca esti debutanta in "ale jurnalelor" este important sa stii ca sunt diferite tipuri de jurnale ce pot fi folosite in functie de nevoile si necesitatile tale.

  • Jurnalul zilnic - Ideal pentru a-ti nota toate experientele sau activitatile zilnice.

  • Jurnalul reflectiei - Tine locul unui psiholog caruia ii poti povesti despre sentimentele si trairile tale.

  • Jurnalul multumirii - Fa-ti o lista cu lucruri pentru care esti recunoscator in fiecare zi si noteaza-le in jurnal!

  • Jurnalul calatoriilor - Transforma-ti jurnalul intr-un "bucket list travel" - bifeaza cat mai multe excursii! Viziteaza si bucura-te de fiecare loc in parte! Umple paginile jurnalului cu impresii si imprtaseste-le cu cei dragi!

  • Jurnalul viselor - Visele sunt parte din tine si pot scoate la iveala aspecte pe care nu le constientizezi. Acorda atentie oricarui simbol si noteaza-l intr-un jurnal cand te trezesti.

Jurnalul, in sine, este un grafic al emotiilor care-ti contorizeaza trairile, in fiecare zi!

"Cand eram adolescenta imi doream mult sa am un jurnal. Vedeam asta in filme si mi s-a parut "cool". Mi-am cumparat o agenda cu flori si am scris pe prima pagina Jurnalul meu secret. L-am folosit timp de cativa ani, iar in prezent privesc cu nostalgie la toate intamplarile scrise." Sorina M.



"Am inceput sa scriu intr-un jurnal la varsta de 15 ani. Simteam nevoia sa povestesc cuiva intamplarile mele, insa in acelasi timp nu voiam ca cei din jurul meu sa-mi afle gandurile. Asa a luat nastere acest jurnal. Recitesc cu mare drag randurile scrise si ma bucur de fiecare intamplare pe care am notat-o in acel jurnal." Raluca S.


"Jurnalul meu din clasa a 7-a a fost pentru mult timp unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Mereu ii impartaseam gandurile si experientele traite in fiecare zi. Chiar si acum dupa 5 ani, ii deschid paginile si rememorez fiecare intamplare traita." Ioana L.





Contul meu Caută 0 lei