MESELE DE ODINIOARA. DE LA PALATUL REGAL LA TARGUL MOSILOR - Filip-Lucian Iorga, Arhivele Nationale

Cod produs: CARTICOR6
42,78 lei
„V? invit?m s? c?l?torim împreun? printre mânc?rurile de alt?dat? ale românilor ?i s? ne a?ez?m, m?car cu gândul, la mesele de odinioar?. De la Palatul Regal la Târgul Mo?ilor, din epoca fanariot? în perioada interbelic?, de la mânc?rurile grele ?i spectaculoase ale cur?ilor boiere?ti din secolul al XIX-lea la mânc?rurile elaborate, rafinate ?i elegante ale buc?t?riei franceze, vom încerca s? revizit?m o por?iune agreabil? a trecutului nostru, care ne poate da idei ?i pentru prezentul nostru culinar.”                                                                                                                                                           Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga Îi pl?cea cu deosebire ciorba de ?tiuc? fiart? în zeam? de varz? acr? cu hrean, iacniile ?i plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varz? umplut cu castane ?i purcel fript, dac? era întreg. Ion Ghica În cinste erau, afar? de felurile obi?nuite în ?ar? ?i de multe excursiuni în buc?t?ria francez?, bucatele grece?ti ?i turce?ti: nenum?rate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele ?i caplamalele, cari mai tr?iesc ?i ast?zi, precum ?i altele, din nenorocire defuncte, de care îmi aduc aminte cu jând. Radu Rosetti
Livrare
DPD
Livrare gratuită peste 100 lei, 3-5 zile lucrătoare (termeni și condiții)
12,75 lei
Plată
Plata se efectuează ramburs, cu cardul, sau prin transfer bancar.

Produs indisponibil pentru comandă

Ne pare rău, acest produs nu mai face parte din oferta noastră.

Vezi alte produse

Descriere produs

„V? invit?m s? c?l?torim împreun? printre mânc?rurile de alt?dat? ale românilor ?i s? ne a?ez?m, m?car cu gândul, la mesele de odinioar?. De la Palatul Regal la Târgul Mo?ilor, din epoca fanariot? în perioada interbelic?, de la mânc?rurile grele ?i spectaculoase ale cur?ilor boiere?ti din secolul al XIX-lea la mânc?rurile elaborate, rafinate ?i elegante ale buc?t?riei franceze, vom încerca s? revizit?m o por?iune agreabil? a trecutului nostru, care ne poate da idei ?i pentru prezentul nostru culinar.”                                                                                                                                                           Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga Îi pl?cea cu deosebire ciorba de ?tiuc? fiart? în zeam? de varz? acr? cu hrean, iacniile ?i plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varz? umplut cu castane ?i purcel fript, dac? era întreg. Ion Ghica În cinste erau, afar? de felurile obi?nuite în ?ar? ?i de multe excursiuni în buc?t?ria francez?, bucatele grece?ti ?i turce?ti: nenum?rate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele ?i caplamalele, cari mai tr?iesc ?i ast?zi, precum ?i altele, din nenorocire defuncte, de care îmi aduc aminte cu jând. Radu Rosetti

Caracteristici

  • Alte detalii: AUTOR(I):ILUSTRA?II ARHIVELE NA?IONALE ALE ROMÂNIEI TEXT ANA IORGA, FILIP-LUCIAN IORGA TIP COPERT?: CARTONAT? ISBN: 9786068723617 FORMAT: 16,5 X 22 CM EDITURA: CORINT AN APARI?IE: 20/11/2015 NUM?R PAGINI: 194 TRADUCERE:
  • Brand: Arhi Design