blog3

TU ce bloc de desen folosesti?

Fie ca esti un pictor profesionist sau doar un pasionat de arta, blocul de desen si schite este unul dintre cele mai importante articole care nu trebuie sa lipseasca din trusa artistica.
Pentru a realiza picturi reusite nu ai nevoie doar de talent, ci si de instrumentele potrivite care sa te ajute sa realizezi cele mai reusite desene sau schite.
In mod obligatoriu, instrumentele pe care le achizitionezi si folosesti trebuie sa fie de calitate superioara.

                                                           blo 1 

Multi dintre noi am trecut prin perioada in care alegeam caietele  la intamplare, fara sa ne intereseze prea mult anumite caracteristici cum ar fi: gramajul hartiei, numarul  filelor sau formatul produsului.
Probabil mai sunt si in prezent persoane care nu acorda mare importanta acestor aspecte, insa de indata ce incep sa foloseasca produse de slaba calitate, defectele incep sa apara.
Blocurile de desen fac parte din categoria articolelor care necesita mai multa atentie, intrucat iti pot influenta abilitatile artistice.

Top 3 caracteristici de care sa tii cont in alegerea unui bloc de desen

Pentru a realiza schite si picturi reusite, trebuie sa stii ca existe mai multe tipuri de blocuri de desen: pentru tehnica uda, pentru schite sau mixte.

Textura

Unul dintre cele mai importante aspecte in alegerea unui bloc de desen o reprezinta textura hartiei.
Asa cum exista mai multe blocuri de desen, exista si mai multe tipuri de hartie destinata acestui produs.
- hartia granulata fin - realizata din celuloza de inalta calitate;
- hartia satinata - are o suprafata lucioasa, hartia fiind presata la cald;
- hartia granulata - are o suprafata mai aspra si o putere mai mare de absorbtie.

Blocurile de desen cu foi foarte fine sunt recomandate pentru schitele rapide si desenele in creion mai complexe. Este de evitat utilizarea unei hartii cu textura mult prea fina, intrucat pot exista anumite probleme la crearea umbrelor.
Hartia mai groasa, cu o textura rugoasa sunt potrivite pentru lucrarile in carbune, creion sau acuarele.

                                                           blo 4

Gramajul sau grosimea hartiei

O alta caracteristica de care trebuie sa tii cont in alegerea unui astfel de produs este gramajul hartiei.
La Arhi Design, grosimea hartiei pentru un bloc de desen variaza de la 80 g/mp la 250 g/mp.
Articolele confectionate din hartie de 80 g/mp sunt indeosebi folosite de catre scolari si prescolari. Filele sunt subtiri, textura este fina, potrivita pentru schite si desene in creion, in timp ce foile mai groase, cum ar fi cele de 160 g/m2 sunt folosite pentru desenul in acuarela, tempera, guasa, carbune, etc.

Fabrica de papetarie Arhi Design produce unele dintre cele mai calitative blocuri de schite si desen confectionate din hartie offset cu o granulatie fina si o rezistenta excelenta la stergeri repetate. Pentru desenele și schitele in carbune sau creion va propunem un Bloc de desen A4 Arhi Design, 16 file.

                                           blo 3

Pentru lucrarile in tempera, acuarela, tus, grafit si chiar markere, recomandarea noastra este Blocul de desen A4 16 file Diamond Line, cu hartie de 250g/mp. Hartia folosita nu se ingalbeneste in timp, fiind recomandata mai ales in cazul unor picturi de mare valoare.

Daca esti adeptul lucrarilor complexe, este posibil ca un bloc de desen A4 sa nu intruneasca necesitatile tale artistice. Asadar, iti recomandam Blocul de desen Creative Art Acuarela, format A3, confectionat dintr-o hartie calitativa de 230 g/mp, ce se remarca prin textura spciala pentru watercolour, acuarela si guasa.

Coperta

Nu in ultimul rand, coperta este un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui bloc de desen. Daca esti genul de artist care isi petrece zilele in aer liber desenand, atunci alegerea unui articol cu o coperta solida care sa iti foloseasca drept suport este obligatorie. Recomandam Bloc desen A3 16 file Diamond Line echipat cu o coperta din mucava.

blo 2

In categoria Desen&Lucru manual de pe site-ul www.arhidesign.ro gasesti produse pentru desen in acuarela, tempera, acrilice, sau creion. Blocurile de desen si schite din aceasta categorie sunt destinate si studentilor la arte dar si pasionatilor de diverse tehnici de desen si pictura.

Asadar, avand toate intrumentele la indemana pentru a insufleti orice peisaj iti iese in cale, da-ti frau liber imaginatiei si lasa pensula sa te ghideze intr-o minunata calatorie artistica!

Contul meu Caută 0 lei